Academia de Politie, Admitere Academia de Politie si Pregatire Academia de Politie - INTREBARI FRECVENTE:


Care sunt Probele la Academia de Politie?

Probele pt. Admiterea in Academia de Politie sunt de mai multe tipuri:
  • Medicale
  • Psihologice
  • Sportive
  • Teoretice
Pentru a ajunge sa sustii Probele Sportive si Teoretice trebuie mai intai sa fii APT la cele Medicale si Psihologice. Probele nu se vor sustine in acelasi timp, ci vor avea loc in momente diferite ale procesului de recrutare. Intregul proces de recrutare dureaza cateva luni.

Vezi aici informatiile complete despre Probele Examenului de Admitere la Academia de Politie


Ce devii dupa absolvirea Academiei de Politie?

Dupa absolvirea Academiei de Politie vei fi incadrat in: categoria A - Corpul ofiterilor de politie. Primul grad profesional din categoria A este subinspector de politie. Cel mai inalt grad din categoria A este chestor-sef de politie. In calitate de proaspat absolvent vei avea gradul subinspector de poliție, insa perspectivele tale vor fi destul de ridicate in ceea ce priveste avansarea in grad.

Citeste aici despre categoriile de politisti si gradele aferente


Cine se poate inscrie la Academia de Politie?

La facultatile Academiei de Politie, pentru studiile de licenta se pot inscrie persoanele cu cetatenie romana, care au peste 18 ani, au diploma de BAC, si indeplinesc cumulativ toate Criteriile si Conditiile specifice recrutarii in MAI.

Click aici pentru a citi Criteriile si Conditiile


Ce facultati pot urma la Academia de Politie?

La Academia de Politie poti urma:
  • Facultatea de Poliţie (domeniul de licenţă „Drept”, specializarea „Drept” şi domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”)
  • Facultatea de Pompieri (domeniul de licenţă „Ingineria instalaţiilor”, specializarea „Instalaţii pentru construcţii-pompieri”)

Click aici pentru mai multe detalii.


De ce sa studiez la Academia de Politie?

Studiile efective, cazarea in campus, masa, uniforma de student sunt gratuite. Majoritatea locurilor sunt sustinute de bugetul de stat. Absolventii sunt incadrati imediat in sistem. Dupa absolvire, perspectivele de dezvoltare a carierei sunt excelente si beneficiile incadrarii in sistem sunt numeroase. Daca vrei sa urmezi o cariera in politie, Academia de Politie este cel mai bun loc unde poti incepe.

Cand incep inscrierile la Academia de Politie?

Ca idee generala, perioada de inscrieri incepe undeva prin luna iulie, insa Perioada de inscrieri are o data limita, si trebuie sa te asiguri ca pana la acea data vei depune cererea ta de inscriere. Pentru a te inscrie trebuie sa mergi la IPJ din judetul tau sau DGPMB daca locuiesti in Bucuresti si sa completezi Cererea de Inscriere.

Citeste aici articolul complet despre Etapele Admiterii


Trebuie sa fac Pregatire pentru Academia de Politie?

Majoritatea candidatilor incep pregatirea pt. Admitere cu un an, chiar doi ani inaintea Examenului. 99.9% din totalul candidatilor fac pregatire intensiva, zi de zi. Din punctul de vedere al unui candidat care isi doreste enorm sa fie ADMIS, riscul de a merge nepregatit la Examen pur si simplu nu merita, asa ca incepe inca din timp pregatirea. In ceea ce te priveste, alegerea iti apartine!

Care este Nr. de locuri la Academia de Politie?

Nr. de locuri la Academia de Politie poate varia de la un an la altul, in functie de necesitatile de personal ale Ministerului Afacerilor Interne. In 2019, Nr. total de locuri a fost de 770 pentru toate facultatile, dintre care 340 la Fac. de Politie. Inainte de finalizarea probelor eliminatorii, concurenta era de 9 candidati / loc la Fac. de Politie, 5 la Pompieri, 6 la Jandarmi si 5 la Frontieră.

Click aici pentru a citi un articol cu numarul de locuri la Academia de Politie, publicat pentru sesiunea de admitere cea mai recenta.


Este o limita de inaltime la Academia de Politie?

Incepand cu 2017, limita de inaltime a fost eliminata din Conditiile pentru Admiterea la Academia de Politie si in Scolile de Politie. Asadar, nu este o limita de inaltime.

Este Academia de Politie potrivita pentru mine?

Acest lucru depinde foarte mult de tine si de ceea ce simti ca te atrage, de stilul tau de viata, de psihicul tau. Trebuie sa te cunosti foarte bine si sa stii ce vrei. Trebuie sa fii convins ca vrei asta! Academia de Politie nu este o univeristate obisnuita, si viata pe care ti-o ofera o cariera in domeniu nu este o viata obisnuita. Pretentiile sunt mari, exigentele sunt foarte ridicate. Pe de alta parte, daca iubesti legea, iti place stilul de viata disciplinat, ai valente de protector al comunitatii si esti dedicat sa servesti si sa aperi comunitatea, atunci este posibil ca Academia de Politie sa ti se potriveasca. Raspunsul insa doar tu il poti sti.Mai multe intrebari frecvente:

academia admitere rezultate pregatire probe subiecte barem-medical grile limita-de-varsta