Limita de varsta Academia de Politie. Varsta maxima Academia de Politie - INTREBARI FRECVENTE:


Care este limita minima de varsta la Academia de Politie?

Pentru a participa la Examenul de Admitere la Academia de Politie, candidatii trebuie sa aiba cel putin 18 ani impliniti, sau sa ii implineasca in anul participarii la Admitere. Aceasta limita minim de varsta se aplica tuturor candidatilor.

Unde exista limita de varsta la Academia de Politie?

Limita de varsta de maximum 27 ani se aplica doar pentru pentru candidatii pe locurile destinate formarii initiale a personalului militar: Jandarmi, Pompieri, locuri MAPN etc.

Vezi aici lista completa cu Conditiile pt Admitere la Academia de Politie


Unde nu exista limita de varsta la Academia de Politie?

Nu exista limita de varsta pentru candidatii pe locurile destinate formarii initiale a politistilor: Politie, Politie de Frontiera, Drept, etc.

Care este limita de varsta la Academia de Politie Frecventa Redusa?

Limita de varsta la frecventa redusa este de maximum 40 ani si nu se aplica pentru Agentii de politie, ci doar pentru pentru Maistrii militari si Subofiteri

Care este vechimea minima la Academia de Politie Frecventa Redusa?

La data inscrierii, candidatii trebuie sa aiba o vechime de minimum 1 an in cadrul structurilor MAI, in calitate de agent de politie, subofiter sau maistru militar.

Vezi aici lista completa cu Conditiile pt Admitere la Academia de Politie


Care este limita de inaltime la Academia de Politie?

Incepand cu 2017, limita de inaltime la Academia de Politie si in Scolile de Politie a fost abrogata. Asta inseamna ca indiferent de inaltimea ta vei putea participa fara probleme la Admitere.

Cand sa incep pregatirea pentru Academia de Politie?

Depinde de tine si de ritmul cu care vrei sa te pregatesti zilnic. Unii incep pregatirea cu 2 ani inainte, altii cu 1 an sau cu 6 luni inaintea Admiterii. Daca vrei o pregatire mai lejera, incepe cat de devreme poti. Oricand ai incepe, Asistentul nostru de Pregatire te va ajuta sa iti organizezi perfect pregatirea, astfel ca pana la Admitere sa finalizezi toata materia. Intensitatea va depinde de momentul in care incepi si de ritmul tau zilnic.

Afla detalii despre Asistentul de Pregatire


Care este cea mai grea proba la Academia de Politie?

Pentru a fi Admis este obligatoriu sa promovezi toate probele. In primul rand, trebuie sa fii apt medical si psihologic. Daca nu te incadrezi in baremul medical, evaluarea medicala va fi cea mai grea proba, deoarece nu le vei putea sustine pe celelalte. Acelasi lucru este valabil si pentru Psihologic. La Proba Sportiva nu trebuie decat sa te incadrezi in timpul limita, deci nu conteaza cati contracandidati reusesc. Probele Scrise sunt definitorii, deoarece trebuie sa fii mai bun decat restul candidatilor care concureaza pe acelasi loc cu tine.

Vezi aici informatiile complete despre Probele Examenului de Admitere la Academia de Politie


Cat de grele sunt probele la Academia de Politie?

Examenul medical este o formalitate si nu presupune un efort din partea candidatului. Cel psihologic nu este usor, insa daca esti facut pentru o cariera in politie nu ai de ce sa iti faci griji. Probele sportive nu sunt usoare pt. persoanele mici de inaltime, deoarece una dintre probe este atingerea unui obiect la 2.65m. La probele scrise, candidatul trebuie sa fie foarte bine pregatit si sa dea dovada de un intelect de Admis.Mai multe intrebari frecvente:

academia admitere rezultate pregatire probe subiecte barem-medical grile limita-de-varsta