Cum ar fi sa stii zilnic unde te situezi in raport cu restul candidatilor alaturi de care vei sustine Examenul de Admitere?

Ipotetic, nota 8.20 pe care ai obtinut-o astazi la Istoria Romanilor pare a fi destul de satisfacatoare, nu-i asa? Dar daca ai afla ca 90,1% dintre candidatii din generatia ta au obtinut astazi note mai mari de 8.20? Te-ar motiva acest lucru sa fii mai atent, sa iti intensifici pregatirea si sa nu te "culci pe o ureche"?

Pe de alta parte, notele mici pe care le-ai obtinut luna aceasta la Limba Romana pot fi descurajatoare si te pot determina sa renunti, crezand ca este mult prea mult de recuperat si ca nu ai absolut nicio sansa. Dar daca ai afla ca 71,88% candidati din generatia ta au avut luna aceasta performante mai slabe decat tine? Ai prinde curajul necesar sa revii in joc, sa pui accentul pe pregatire si sa devii suficient de bun pentru a reusi?

Notele si punctajele pe care le obtinem in evaluari, la teste si la simulari ne pot oferi doar o imagine partiala asupra nivelului nostru de pregatire. La Examenul de Admitere, unde o multime de candidati concureaza pe un nr. limitat de locuri, nota nu este in niciun caz mai importanta decat procentul de candidati pe care ai reusit sa il depasesti cu aceasta nota.

In functie de concurenta pe nr. de locuri si de nivelul de pregatire al fiecarei generatii in parte, am intalnit cazuri in care la unele facultati s-a picat cu nota 8.40, in timp ce la altele nota 6.20 a fost suficienta pentru a fi ADMIS. Aceste date variaza de la o generatie la alta iar algorimul nostru analizeaza si proceseaza la nivel national, intocmai aceste date.

Pe langa Materia Completa Recomandata pt. Admitere si Modulele de Testare si Simulare Online, in contul tau te vei bucura si de aceste statistici. Cunoscand aceste date vei avea o imagine clara asupra nivelului unde te afli la fiecare materie si vei evita sa cazi in asa-zisa "capcana a notei", la care este predispus fiecare candidat.