Admitere Academia de Politie si Pregatire Academia de Politie - INTREBARI FRECVENTE:


Cand este Admiterea la Academia de Politie?

Admiterea la Sediul Academiei de Politie incepe spre sfarsitul lunii iulie, insa pentru a putea participa trebuie deja sa ai dosarul depus si sa fii APT medical si fizic. Depunerea dosarelor si a cererilor de inscriere, vizita medicala si psihologicul vor avea loc ceva mai drevreme, in judetul tau.

Cand incep inscrierile la Academia de Politie?

Ca idee generala, perioada de inscrieri incepe undeva prin luna iulie, insa Perioada de inscrieri are o data limita, si trebuie sa te asiguri ca pana la acea data vei depune cererea ta de inscriere. Pentru a te inscrie trebuie sa mergi la IPJ din judetul tau sau DGPMB daca locuiesti in Bucuresti si sa completezi Cererea de Inscriere.

Citeste aici articolul complet despre Etapele Admiterii


Cine se poate inscrie la Academia de Politie?

La facultatile Academiei de Politie, pentru studiile de licenta se pot inscrie persoanele cu cetatenie romana, care au peste 18 ani, au diploma de BAC, si indeplinesc cumulativ toate Criteriile si Conditiile specifice recrutarii in MAI.

Click aici pentru a citi Criteriile si Conditiile


Ce trebuie sa contina Dosarul de inscriere la Academia de Politie?

Printre documentele necesare la dosar se afla: cererea de inscriere, diploma de BAC sau adeverinta, fisa medicala-tip de incadrare in MAI, aviz psihologic, copii dupa cartea de indentitate si certificatul de nastere, cazier judiciar, fotografii 3/4

Click aici pentru a afla detaliat ceea ce trebuie sa contina dosarul.


Care sunt Probele la Academia de Politie?

Probele pt. Admiterea in Academia de Politie sunt de mai multe tipuri:
  • Medicale
  • Psihologice
  • Sportive
  • Teoretice
Pentru a ajunge sa sustii Probele Sportive si Teoretice trebuie mai intai sa fii APT la cele Medicale si Psihologice. Probele nu se vor sustine in acelasi timp, ci vor avea loc in momente diferite ale procesului de recrutare. Intregul proces de recrutare dureaza cateva luni.

Vezi aici informatiile complete despre Probele Examenului de Admitere la Academia de Politie


Care este Tematica pentru Admitere la Academia de Politie?

Ca idee, Tematica se afiseaza odata cu Regulamentul Examenului de Admitere din anul respectiv. Tematica este afisata detaliat, pentru fiecare materie in parte si poate fi citita in Regulament.

Cand se afiseaza Regulamentul de Admitere la Academia de Politie?

In principiu, Regulamentul este publicat in intervalul ianuarie-fabruarie al anului in care se sustine Admiterea. Regulamentul nu specifica Nr. de locuri, acesta publicandu-se separat, peste cateva luni.

Ce facultati pot urma la Academia de Politie?

La Academia de Politie poti urma:
  • Facultatea de Poliţie (domeniul de licenţă „Drept”, specializarea „Drept” şi domeniul de licenţă „Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea „Ordine şi siguranţă publică”)
  • Facultatea de Pompieri (domeniul de licenţă „Ingineria instalaţiilor”, specializarea „Instalaţii pentru construcţii-pompieri”)

Click aici pentru mai multe detalii.


Cand se afiseaza rezultatele la Admiterea in Academia de Politie?

Afisarea rezultatelor are loc la cateva zile dupa sustinerea Probelor Scrise. Acestea sunt comunicate atat la avizierul institutiei cat si online. Dupa afisarea rezultatelor, candidatii au un timp limita pentru a depune eventualele contestatii.

Citeste aici cele mai recente rezultate.
Mai multe intrebari frecvente:

academia admitere rezultate pregatire probe subiecte barem-medical grile limita-de-varsta