Probe la Academia de Politie si Admitere la Academia de Politie - INTREBARI FRECVENTE:


Care sunt Probele la Academia de Politie?

Probele pt. Admiterea in Academia de Politie sunt de mai multe tipuri:
  • Medicale
  • Psihologice
  • Sportive
  • Teoretice
Pentru a ajunge sa sustii Probele Sportive si Teoretice trebuie mai intai sa fii APT la cele Medicale si Psihologice. Probele nu se vor sustine in acelasi timp, ci vor avea loc in momente diferite ale procesului de recrutare. Intregul proces de recrutare dureaza cateva luni.

Vezi aici informatiile complete despre Probele Examenului de Admitere la Academia de Politie


Cat de grele sunt probele la Academia de Politie?

Examenul medical este o formalitate si nu presupune un efort din partea candidatului. Cel psihologic nu este usor, insa daca esti facut pentru o cariera in politie nu ai de ce sa iti faci griji. Probele sportive nu sunt usoare pt. persoanele mici de inaltime, deoarece una dintre probe este atingerea unui obiect la 2.65m. La probele scrise, candidatul trebuie sa fie foarte bine pregatit si sa dea dovada de un intelect de Admis.

Care este proba sportiva la Academia de Politie?

Proba Sportiva consta in parcurgerea unui Traseu Aplicativ care contine 12 obstacole printre care saritura in lungime si detenta pe verticala, rostogoliri, saritura peste capra, transportul unui manechin etc. Este declarat promovat candidatul care indeplineste baremul minim de 3min:20sec".

Citeste aici totul despre Traseul Aplicativ


De la care din probele la Academia de Politie pot fi scutit?

Probele medicale si cele psihologice sunt absolut obligatorii. Daca indeplinesti insa anumite criterii si la dosarul tau de inscriere adaugi o serie de documente care sa ateste acest lucru, atunci poti fi scutit de proba scrisa, insa doar in anumite conditii.

Citeste aici Conditiile pentru a fi scutit de proba scrisa


Unde se da Proba Medicala pentru Academia de Politie?

Proba Medicala va avea loc in judetul de resedinta al candidatului si consta in evaluarea detaliata a starii de sanatate, conform baremelor medicale in vigoare. Aceasta se concretizeaza prin completarea fisei medicale pe care candidatul o va adauga la dosarul de inscriere.

Citeste aici totul despre Examinarea Medicala


Unde pot face pregatire pentru Traseul Aplicativ la Academia de Politie?

Avem alaturi cei mai buni profesori, din toate colturile Romaniei. Acestia organizeaza constant in orasul lor, sedinte de Pregatire Traseul Aplicativ. De fiecare data cand un Eveniment are loc in apropierea ta, vei primi o invitatie in contul tau de pregatire.

Trebuie sa fac Pregatire pentru Academia de Politie?

Majoritatea candidatilor incep pregatirea pt. Admitere cu un an, chiar doi ani inaintea Examenului. 99.9% din totalul candidatilor fac pregatire intensiva, zi de zi. Din punctul de vedere al unui candidat care isi doreste enorm sa fie ADMIS, riscul de a merge nepregatit la Examen pur si simplu nu merita, asa ca incepe inca din timp pregatirea. In ceea ce te priveste, alegerea iti apartine!

Unde se sustine Testul Psihologic pentru Academia de Politie?

Evaluarea psihologica se realizeaza in judetul de resedinta al candidatului, la unitatile teritoriale, de catre specialisti din cadrul Centrului de Psihosociologie al M.A.I, prin aplicarea de teste psihologice, potrivit planificarii intocmite impreuna cu inspectoratele generale, judetene sau teritoriale.

Citeste aici totul despre Testul Psihologic


Care este cea mai grea proba la Academia de Politie?

Pentru a fi Admis este obligatoriu sa promovezi toate probele. In primul rand, trebuie sa fii apt medical si psihologic. Daca nu te incadrezi in baremul medical, evaluarea medicala va fi cea mai grea proba, deoarece nu le vei putea sustine pe celelalte. Acelasi lucru este valabil si pentru Psihologic. La Proba Sportiva nu trebuie decat sa te incadrezi in timpul limita, deci nu conteaza cati contracandidati reusesc. Probele Scrise sunt definitorii, deoarece trebuie sa fii mai bun decat restul candidatilor care concureaza pe acelasi loc cu tine.

Vezi aici informatiile complete despre Probele Examenului de Admitere la Academia de Politie


Care este Tematica pentru Admitere la Academia de Politie?

Ca idee, Tematica se afiseaza odata cu Regulamentul Examenului de Admitere din anul respectiv. Tematica este afisata detaliat, pentru fiecare materie in parte si poate fi citita in Regulament.Mai multe intrebari frecvente:

academia admitere rezultate pregatire probe subiecte barem-medical grile limita-de-varsta